Olof K Gustafsson

Ekonomi

Vem är Olof K Gustafsson? Han är svensken som sitter i och troligtvis leder styrelsen för Escobar Inc.

Escobar Inc ägs av knarkbaronen Pablo Escobar’s bror. Och här har då Olof Gustafsson suttit som VD sedan 2014.

Företaget förvaltat Pablo Escobars varumärke men uppgifter om omsättningen eller hur många som är anställda i företaget är svåra att hitta. Escobar inc är registrerat i Puerto Rico.

Olof K Gustafsson

Olof växte upp på Ekerö i Stockholm med sin pappa.

Innan han gått ut gymnasiet hade han redan starta fyra bolag relaterade till serier. Ett utav företagen, som han fick teckna tillsammans med sin pappa, gav ut det första seriemagasinet med Simpsons i Sverige. Han intervjuades av många tidningar och drömmen var att tjäna minst en miljard i dollar.

Snabbfakta om Olof K Gustafsson:

Namn: Olof K Gustafsson
Familj: Föräldrar, Fru och dotter.
Bor: Ekerö, Sverige
Förmögenhet: enligt olika källor upp till 55 miljoner dollar, men i Sverige nolltaxerad.
Sociala Medier: Olof K Gustafsson twitter.

Vad hände sen?

Enligt hans egna ord var att när han fyllde 18 ville Olof att hans pappa skulle skriva över bolagen på honom men pappan vägrade. Detta ledde till ett stort bråk som orsakade att han flyttade till sin mamma i USA.

Där gick det sämre. Enligt egen utsaga så slutade det med att han sov på ett kontor i Los Angeles och spenderade varje dag med att försöka tjäna pengar. Därifrån har bollen bara rullat.

Olof Gustafsson var ett tag involverad i kryptovalutor. Han hade till och med sitt eget, Olof Gustafsson Bitcoin, eller som det också kallades Dietbitcoin.

SVT dokumentär Olof K Gustafsson

Olof Inc är en dokumentär som visas på SVT play om just Olof Gustafsson. Den följer honom när han bor i Dubai men även när han är hemma på Ekerö.

Kontroverserna

  • Att Escobar inc är inblandat med olika scams.
  • Rykten om att han skapade en förhöjd ’buzz’ om Donald Trump inför valet med hjälp av bots. (sök Washington post Olof Gustafsson.)

Det råder delade meningar om han är mytoman eller en framgångsrik entreprenör. Men det kan vara jantelagen som spökar. Att allt ska vara lagom.

Hemlighetsfull

Det finns inte mycket information på internet om Olof Gustafsson och hans familj. Men jobbar man med en Escobar så är det kanske en smart sak.

Söker man på ”Olof k Gustafsson net worth” eller ”olof k gustafsson förmögenhet” så är hans förmögenhet enligt flera källor mellan 48 och 55 miljoner dollar.

En sökning på ”Olof K Gustafsson wikipedia” ger bara information om Escobar Inc. Sökningen ”Olof K Gustafsson fru” get inte heller någon information.