Mötesplatsen

Guider Hälsa Livsstil

Plattformen Mötesplatsen har funnits sedan 2001 och teamet bakom Mötesplatsen har dessutom över 20 års erfarenhet av att träffa kärleken på det här sättet. De vet vad som krävs för att hitta det kunderna letar efter och de står bakom dig i hela processen, från början till slut. Mötesplatsen är också en av Nordens största plattformar för dejting och har mer än 140 000 aktiva medlemmar som söker efter sin stora kärlek. Är du en av dem?

Genom att använda Mötesplatsen får du matchning som funkar och med deras tjänst får du följande:

 • En seriös plattform som finns till för de medlemmar som söker en långsiktig relation.
 • Manuell granskning av alla bilder och profiler vilket skapar trygghet.
 • Ett matchningstest som ökar möjligheterna att hitta kärleken.
 • Större chanser för att skapa långa och lyckliga relationer.
 • En dejtingtjänst som är baserad på forskning.
 • Djupgående matchningsalgoritmer.
 • En svensktalande kundtjänst.

Bli medlem på Mötesplatsen

Det kostar ingenting att bli medlem på plattformen och först börjar du med att välja om du är en kvinna eller man. Sedan skriver du in vilken ålder du har och sedan börjar registreringsprocessen. Du skriver in ditt förnamn, en giltig e-postadress och sedan väljer du ditt lösenord. Efter det måste du acceptera Mötesplatsens användarvillkor och personuppgiftspolicy för att gå vidare. Tryck sedan på knappen ”Bli medlem” för ett eget log in.

Du får sedan ställa in följande inställningar:

 • Om du har barn, om de bor hemma heltid, deltid eller om de är utflyttade
 • Vad du jobbar med eller annan sysselsättning
 • Hur många av barnen som bor hemma
 • Använder du någon form av tobak
 • Din högsta utbildningsnivå
 • Vilken färg du har på håret
 • Om du vill ha fler barn
 • Färg på ögonen
 • Hur lång du är
 • Din kroppstyp

Inloggningen på plattformen är enkel att göra och det räcker att du loggar in med den e-postadress du registrerade dig med och ditt valda lösenord. Sedan är det fritt fram för dig att leta upp kärleken. Du kan dessutom använda Mötesplatsen i alla enheter, så som din dator, surfplatta eller mobil.

Vad letar du efter?

Du får sedan markera ut vart i landet du bor genom sökfunktionen eller genom att markera ut på deras karta. På nästa sida skriver du en text som handlar om vem du är, vad du söker och vad du tycker om att göra. I nästa steg laddar du upp en profilbild på dig.

Tänk på att välja det foto du tycker är snyggast. I det sista steget är det dags att bekräfta din e-postadress och denna bekräftelse ska du ha fått ett mejl om i din inkorg direkt vid registreringen.

Det var allt om dig. Nu är det dags att fylla i vad du söker. Här kan du fylla i om du söker någon att dejta, ett långsiktigt förhållande eller om du inte är säker på varför du blir medlem och bara vill kolla in utbudet, kan du använda svarsalternativet ”Vi får se”.

Vad kostar det att bli medlem hos Mötesplatsen?

Att registrera sig och skapa en personlig profil kostar dock ingenting. Som gratis-medlem kan du söka efter andra singlar som kan vara av intresse. Vill du däremot ha tillgång till Mötesplatsens VIP-funktioner behöver du betala för et VIP-medlemskap. Med ett VIP-medlemskap kan du få tillgång till alla utökade funktioner och du får också möjlighet att kontakta andra medlemmar genom personliga meddelanden.

Kostnaden för de olika VIP-medlemskapen har sitt pris enligt följande:

 • 1 månad kostar 299 kronor
 • 3 månader kostar 199 kronor per månad
 • 6 månader kostar 149 kronor per månad

Ju längre medlemskap, desto billigare blir priset. Kanske är det så att du befinner dig i Jönköpings län och har fått span på en potentiell partner, varför inte söka upp denna på Mötesplatsen direkt?

Vem är medlem på Mötesplatsen?

Den könsfördelning som finns bland medlemmar är cirka 40 % kvinnor och 60 % män. Cirka 90 % av medlemmarna är över 25 år och åldersgränsen för att bli medlem på plattformen är 18 år. Mötesplatsen har mottot ”Vi älskar kärleken”. Här finns medlemmar från hela landet, allt från Malmö, Tranemo, Varberg, Örebro, Falkenberg, Härnösand, orter i Norrbotten, till Jönköping och Värmland. Det finns till och med singlar som söker kärleken i orten Oviken. Mötesplatsens medlemmar är därmed utspridda över hela Sverige.

Artiklar från verkligheten

På Mötesplatsen kan du läsa artiklar från verkligheten där personer som träffat kärleken via plattformen berättar hur deras dejting såg ut och hur de nu lever ett lyckligt liv tillsammans. Genom sådana artiklar ökar förtroendet för att tjänsten faktiskt fungerar och i dessa artiklar kan du läsa för att få tips och råd för hur du ska gå tillväga när du går på din första dejt.

Vad kan medlemmarna göra på Mötesplatsen?

På Mötesplatsen kan du få kontakt med andra likasinnade som också söker kärleken. Genom att använda sig av samtliga funktioner får du också roliga och spännande möjligheter att träffa och lära känna andra. När du har skapat din egen profilsida kan du logga in på den och presentera dig själv utförligt genom text och bild. Förutom det kan du besöka andra personers personliga profil och spana in deras bilder.

Singelflödet underlättar ditt sökande

Inne på Mötesplatsen finns det en funktion som kallas för ”singelflödet”. Här visas hela tiden förslag på personer som du söker, utifrån vilka inställningar du gjort. Detta fungerar som ett interaktivt flöde där du kan dela med dig av vad du gör just nu eller andra åsikter och på så sätt få kontakt med andra singlar. Du kan också gilla andra singlars profiler. Login på din sida redan idag för att öka möjligheten för att finna din stora kärlek.

Funktionen ”Gilla” på Mötesplatsen

Genom att använda plattformens Swipe-funktion kan du enkelt visa för en person att du gillar dennes profil. Trycker du på det röda hjärtat skickar du en notis till personen bakom profilen, och vem vet, kanske är det din stora kärlek? Gå till din sida och gör en inloggning för att ta del av denna funktion.

Det finns ytterligare en funktion som heter ”PlusGilla” och denna kan du använda dig av om du hittar någon som tilltalar dig lite extra och får dig att känna dig pirrig av bara synen av personen. Är det så att du vill ”PlusGilla” någon så trycker du på det gula hjärtat och personen bakom profilen ser detta direkt, dels i sin swipe och dels på sin profilsida, oavsett vilket medlemskap denne har. Alla registrerade medlemmar har dessutom tillgång till denna funktion.

Fördelen med att använda funktionen är att du, som är PlusVIP-medlem, kan se vem som gillar dig, innan du gillar tillbaka. Det finns en flik i din profil som heter ”Gillar mig” och där kan du se vem som har ett extra gott öga för dig, redan innan du gillar tillbaka. Smidigt och bra, gå till din egen sida direkt för att se vem som har gillat dig.

Andra plattformar för pensionärer

Mötesplatsen kan självklart användas av pensionärer och finns även för seniorer. Det finns dock andra plattformar dit de också kan vända sig för att hitta likasinnade i samma ålder. Däremot finns det artiklar som visar på att kärleken även finns för denna åldersgrupp hos Mötesplatsen.

Läs mer i Mötesplatsens blogg för att få tips på hur du kan få en romantisk sommar, både som singel och i en relation.