Känd advokat skjuten

Blogg

Det var på fredagsmorgonen kl 08.59 som SOS fick in ett larm om skottlossning på Norr Mälarstrand på Kungsholmen i centrala Stockholm. Personen som larmade polisen var offret själv. Han kunde även uppge betydelsefulla ledtrådar.

Trots de allvarliga skadorna var advokaten talbar när ambulansen och polisen anlände brottsplatsen. Vad man vet är att skadorna är allvarliga men tillståndet stabilt.

Den kände advokaten blev skjuten både i bröstet och i huvudet. Han befann sig då i sin egna trappuppgång, och man rubricerar händelsen som mord.

En granne hörde flera skott i huset och då han öppnade dörren möttes han av advokaten liggandes i trapphuset blödande.

För brottet misstänks nu en tidigare hög uppsatt kvinnlig jurist, som redan på förmiddagen kunde gripas på brottsplatsen. Dock så ser inte polisen att skjutningen har skett på grund av hans arbete, utan man ser mordförsöket som en isolerad händelse.

Utredningen är i ett tidigt stadie och polisen jobbar hårt.

Flashback känd advokat skjuten

Åsikterna och spekulationerna har varit väldigt många på Flashback om det här spekulativa dådet. Tingsrätten kom fram till villkorlig dom och böter i stället för fängelse.

På Flashback kom det sedan snabbt information om att det var hans exfru som låg bakom dådet, och anlitat någon för att utföra det.