Ica handlare häktade

Övrigt

Det var i mars 2022 som DN publicerade en artikel om en polisrazzia mot Ica-handlarnas förbund. Både ekobrottsmyndigheten samt polisen hade gjort ett tillslag mot förbundets huvudkontor i Solna. Det eftersom Ica-handlarnas förbund var misstänkt för grova insiderbrott.

Flashback Ica handlare häktade

Ica handlare häktade Flashback: Medlemmarna på forumet Flashback var inte sena med att snappa upp att en ICA-handlare hade blivit häktad. De som skriver i tråden var inte särskilt förvånade. De diskuterar bland annat det stora antalet häktade personer och vilka de möjligen kan vara. Faktiskt var det så många som 18 personer som var misstänka för insiderbrott.

Åtal för insiderbrott

De 18 personerna som var misstänkta för brott hade fyra av dem ledande positioner inom Ica i en av södra Sveriges orter. Det de är misstänkta för är ett insiderbrott som skedde i samband med uppköpsbudet på Ica-gruppen.

Det var året innan som Ica-handlarnas Förbund tillsammans med AMF la ett bud för att köpa upp Ica-gruppen. I samband med budet steg Ica-aktien. Ekobrottsmyndigheten menar att det beror på att planerna kring budet blivit läckta och att de 18 personerna som är häktad alltså har handlat med insiderinformation.

En stämningsansökan kommer lämnas in av åklagaren i november 2022 och alla de 18 misstänkta bedöms kunna bli åtalade.