Hur bettar man på melodifestivalen?

Guider Övrigt

Artisterna till årets Melodifestival är nu introducerade och vi vet låtarna samt platserna de ska tävla. Som normalt är det några bekanta namn och en del debutanter som kommer drabba samman i fyra deltävlingar, en andra chansen och till slut den framstående finalen på Friends Arena.

I det här stycket kommer du få reda på alla artister och deltävlingar. Vilka som tävlar mot vilka samt viktiga datum att hålla koll på. Du kommer också att hitta tidsenliga melodifestivalen odds för varje artist. Vi gör även en genomgång av de topp fem rankade artisterna i tävlingen. Du hittar även data från alla Sveriges tidigare Melodifestivalvinnare samt hur vi placerat oss i Eurovision alla år.

På denna sida går vi igenom allt du behöver veta innan du lägger odds på Melodifestivalen. Världen må ha förändrats i grunden under rådande utsikter men det krävs mer än en pandemi för att ställa in Melodifestivalen i Sverige.

Årets upplaga av blir den sista för Christer Björkman som varit ansvarig sedan 2002. Dock kommer Melodifestivalen 2021 inte ha samma format som normalt med den sedvanliga turnén på sex veckor över hela landet som når sin höjdpunkt med final i Stockholm. Istället kommer hela tävlingen att sändas utan publik på vad som än så länge är en dold plats i Stockholm.

Melodifestivalen 2021

Äntligen har SVT släppt startfältet för de olika deltävlingarna men på grund av pandemin blir det inte den sedvanliga turnén land och rike runt. Istället kommer tävlingarna hållas på en hemlig plats i Stockholm. Det finns många profiler att se fram emot och redan nu går det att betta på de deltagare som ska försöka nå den stora finalen och därmed ta ett steg närmre Eurovision Song Contest i Rotterdam i maj.

Att nå final Deltävling 1 (plats 1-2)

  • Danny Saucedo – 1,07
  • Kadiatou – 2,057
  • Paul Rey – 2,75
  • Arvingarna – 4,50
  • Jessica Andersson – 7,00
  • Nathalie Brydolf – 8,50

Odds hämtade från Melodifestivalen odds.

Som oddsen visar kommer Danny Saucedo till 100% nå finalen. Han hade ej ställt upp i tävlingen om han inte visste att han har en låt som skrämmer om slutsegern. Däremot är det mer osäkert där bakom. Arvingarna är en antik grupp och Jessica Andersson har vunnit tävlingen för några år sedan.