Restaurant

Holy Cow – hamburgare med smak

Blogg

Holy Cow är rätt och slätt en hamburgerrestaurang som finns på Holy Cow Göteborg. Här serveras det goda hamburgare i bbq stil och en Holy Cow burgare sitter fint när hungern sätter in. Det finns mycket gott på en holy cow meny.

Snabbfakta om Holy Cow

NamnHoly Cow
StilAmerikanskt matställe
Inriktning Bbq, hamburgare och annat liknande
MåltiderFrukost, lunch, middag 
RestaurangenKött och dryck med rättigheter

Holy Cow – tveeggat ord i restaurangbranschen 

Holy Cow används flitigt inom restaurangbranschen. Dels det amerikanska sättet att se på den heliga kon som innebär att det äts kött från kor, och med det sagt är det för dem viktigt att det är 100 procent kött i biff eller hamburgare som serveras. 

Det andra sättet att se på saken är den indiska filosofin där man utesluter kött från kor helt och hållet då de anses vara heliga. De satsar istället på kyckling och vegetariska alternativ i färgrik komposition. 

De indiska kryddorna är hemligheten bakom denna succé. Men det finns mer som kallas för Holy Cow. En film och ett uttryck i vardagstal som även det har två olika betydelser, en som mer är ett kraftuttryck.  

Holy Cow  – mums för köttätare

När det har kört ihop sig under dagen och du snabbt vill ha något gott och närande kan du titta in på Cow Holy och få något riktigt gott i din mage. Vill du inte gå dit utan fixa en hämtorder väljer du bara något från Holy Cow Vasastan meny eller från en meny vid ett ställe som är nära den plats där du befinner dig. Här kommer en del förslag på vart du kan gå eller göra en order från. 

  • Holy Cow Stockholm
  • Holy Cow Vasastan
  • Holy Cow Söder
  • Holy Cow Luleå
  • Holy Cow Gästrikegatan 

Har du inte möjlighet att njuta av en hamburgare eller annat från deras bbq-grill så kanske du istället vill ta en öl eller njuta av en drink. Är du en hängiven vegetarian är det här ingen plats för dig. I alla fall inte om du vill äta en god, varierad och stärkande vegetarisk måltid. Vill du bara hänga med dina köttätande vänner kan miljön vara väl så god att vistas i. Ölen är det heller inget fel på. 

Snabbfakta om Holy Cow Balham

NamnHoly Cow Balham
StilIndiskt matställe
Inriktning Indiska kryddor och matlagning
MåltiderLunch, a la carte, hämtmat
RestaurangenKyckling och vegetariskt

Holy Cow Balham – exceptionellt god indisk mat  

Holy Cow Balham i London serverar indisk mat som är enastående, här kan man även äta sig mätt om man är vegetarian. Vad är det då som gör den här restaurangen så speciell? Det är hög klass på råvarorna och man är oerhört kreativ i köket. Här är man berömd för sin Holy Cow indian takeaway som troligtvis serveras snabbare än någon annanstan. Här serveras dock inga kor beroende på att kor är heliga i Indien. Man äter helt enkelt inte något som kommer från dem.

Why are cows holy? är en fråga som amerikaner och engelsmän ställer sig. Svaret är som följer: I hinduismen är det en symbol för modern. Den som föder oss, ger oss energi och bränsle att leva och som kan ta fram medicin ur sina kroppsvätskor. Att slakta eller döda en ko är därför lika med att ta livet av livet självt. Men det har inte alltid varit så här. I de gamla Vedaskrifterna, som är den äldst bevarade visdomen i öst, finns det ingenting som upphöjer djuret till en helig status. 

Holy Cow på franska – ingen mat men väl ett uttryck

Holy Cow på franska stavas, la vache, och uttalasla vahsh”, det kan översättas som kossan, men i själva verket är det mer ett uttryck för ren uppskattning eller beundran. Det kan till och med vara ett uttryck för besvikelse och får då en liknande betydelse som det lilla engelska ordet, “damn”, vilket skulle kunna översättas till svenska med herre Gud. Inte en enda liknelse med den helga kon som står för modern alltså. Nu är det Fadern som åberopas. 

Holy Cow  – den indiska filmen

Filmen Holy Cow är en indisk film av filmskaparen Sai Kabir. Filmen är en satirisk komedi, vilket innebär att allt trappas upp in absurdum. Det drivs med både det ena och den andra på det viset. Syftet är att få publiken att skratta och lätta på det tryck som annars är känt för att lagras i den mänskliga kroppen. Filmen släpptes 2022 den 26 augusti, tyvärr endast på hindi.