Hotel

Hobo Hotel, ett hem för fria själar!

Blogg

En “Hobo” är en person som har sitt hem med sig inombords, beredd att arbeta för det som är livsbejakande och som älskar sin flexibilitet. En människa som finner sitt hem och sammanhang tillsammans med andra likasinnade. En Hobo vet att frågorna är intressantare än svaren och att resan är viktigare än målet.

Lite om begreppet Hobo

Var och när uppstod begreppet “Hobo”?I USA, i slutet av 1800-talet när många hemvändande krigsveteraner från inbördeskriget reste som fripassagerare under eller mellan tågvagnar.
Varför blev man Hobo?Att kunna resa gratis och hitta arbete på nya ställen var nödvändigt när man av olika anledningar saknade tillgångar. till exempel. under de svåra åren under 30-talet blev det vanligare med Hobos.
Hobo-kulturenDet utvecklades många egna slanguttryck som bara en hobo kunde förstå, nästan som ett eget språk. De hade också speciella tecken, precis som luffare i Sverige, för att utbyta information om olika saker som var viktiga att veta, tex. om en gårdsinnehavare ägde ett skjutvapen eller om det fanns en arg hund på gården.
En Hobo idagDagens Hobo kan hämta inspiration i den hederskod som skrevs i slutet av 1800-talet vid en Hobo-samling. Den etiken är gångbar i alla sammanhang!

Vem tilltalas inte av tanken på att vara en Hobo? En hederlig person som inte drar sig för att jobba, som vet att njuta av sin ledighet och som gladeligen kastar sig ut på äventyr. Numera är det inte nödvändigt att lifta under tågvagnar för att kvala in i Hobo-ligan utan det är något som kommer helt naturligt för somliga människor. Det handlar nog mest om ett sinnelag.

Var bor en Hobo?

Som resande behöver man ändå någonstans att vila huvudet. Gärna i ett sammanhang där man känner sig som en i gänget, a Hobo-place to stay! Ett Hobo hotell, helt enkelt. Gärna med “a good restaurant for some steak close to the hotel”, men även för en lättare lunch. Det är inte alltid man vill lämna hotellet när man är mitt i en kul arbetsuppgift. Då är det bra om det finns restaurang på hotellet. En god frukost behövs också för att man ska kunna börja dagen med ett gott humör.å restaurangen – Frida Ronge i kockmössa

Känner du till stjärnkocken Frida Ronge? Kanske du sett henne i Kockarnas Kamp eller när hon lagat mat på TV’s Nyhetsmorgon? Om du är nyfiken på hennes speciella touch där hon kombinerar japanskt med det nordiska köket på ett mästerligt vis så kan du bege dig till Resturang TAK, belägen högst upp i The Hobo Hotel på Brunkebergs torg. I huset finns även en bar där det lär serveras Stockholms bästa falafel. Överallt finns möjlighet till goda samtal och härliga möten med andra Hobos.

Om Brunkebergs torg

Det är intressant att lära sig lite om olika platser och hur deras namn har uppkommit. Brunkebergs torg, till exempel? Brunke lär vara ett annat ord för “brant” och en gång i tiden var platsen faktiskt brant, då Brunkebergsåsen gick här. Det är nästan svårt att fatta det idag. Numera är branten bortsprängd och ivägschaktad för att stadsbebyggelsen skulle kunna få utrymme, det hela har hållit på sedan 1600-talet.

Brunkebergs torg har förvisso sett en hel del, till exempel. slaget vid Brunkeberg då Sten Sture den äldre besegrade Kristian I år 1471. Då var platsen skogsbeklädd, helt annan än idag då den ligger “mitt i smeten” och det inte är långt till något i centrala Stockholm. På Brunkebergs Torg 4 mitt i det numera postmoderna och arkitektoniskt brutalistiska landskapet hittar man dessutom ett perfekt nav som utgångsplats för äventyr i stadsdjungeln: The Hobo Hotel! Insidan är designad av spännande Studio Aisslinger; kan det bli bättre? 

Rabatt på Hobo Hotell?

Här finns det bra rabatter att utnyttja. Bor du två nätter får du 15 % rabatt och tre nätter 50 % på den tredje natten. Några olika rumstyper finns att välja bland:

  • Hobo Suite
  • Hobo Superior
  • Hobo room King size
  • Hobo room twin beds
  • Hobo Sleeper – enklaste varianten med intressant designkoncept!

Jobb på Hobo Hotel?

Skulle du bli så förtjust i din hotellupplevelse kanske du till och med skulle vilja bidra så andra Hobos kan få samma erfarenhet? Då ska du gå in på hotellets webbsida, där hittar du “Career”. Gör en spontanansökan! Ingen blir gladare än Nordic Choice Hotel Hobo. De längtar efter många härliga Hobos – to provide a good stay for other Hobos!