PIZZERIA1

Pizzeria Dirty Dough i nya stadsdelen Lindholmen

Blogg

I de gamla skepps- och varvskvarteren längs Göta Älvs norra strand har den nya stadsdelen Lindholmen vuxit upp. Snart ligger även Göteborgs högsta hus Karlatornet här, med omgivande komplex. I detta område har ett antal nya och spännande krogar och restauranger vuxit fram. En av dem är den spännande pizzabaren Dirty Dough. Hur bra är deras pizzor? Är det ett ställe som kan bli Göteborgarnas nya favorit?

Snabba fakta om Dirty Dough på Lindholmen

Vad?En pizzabar med spännande meny
Var?I de nya hamnkvarteren i Norra Göteborg
När?Öppet alla veckans dagar
Varför?För att prova något nytt i den pulserande och livliga stadsdelen Lindholmen

Pizza i Lindholmen är lika med Dirty Dough

Pizzeria Dirty Dough har uppenbart höga ambitioner. Det är tydligt att man vill att alla de som köpt bostäder i den nya stadsdelen Lindholmen de senaste åren, skall associera pizza med ett besök på Dirty Dough. Men det stannar inte där, utan tvekan vill Dirty Dough göra pizza för hela Göteborg.

Dirty Dough på Limdholmen har generösa öppettider. Man öppnar klockan 11 alla vardagar, så att de tidiga lunchgästerna fångas upp. Stänger gör man inte förrän klockan 21, förutom fredag och lördag kväll då man håller öppet en timme längre till 22. Även lördag och söndag slår man upp portarna tidigt, redan klockan 12 kan du njuta av nygräddade pizzor på Dirty Dough pizzeria.

Dirty Dough restaurang och pizzeria ligger vackert ända nere vid vattnet i Lindholmshamnen.

Vackra sommardagar badar uteplatsen i sol och du kan sluta ögonen och känna dig som om du är i Italien.

Dirty Dough Lindholmen – mer än pizzor på menyn

När man öppnar menyn så ser man  att Dirty Dough har ett klart bredare utbud än de flesta andra pizzerior. Här erbjuds man möjligheten att njuta en hel måltid i italienska tecken. Bland förrätterna finns bland annat en ost- och charkplanka och några andra delikata smårätter. 

Till huvudrätt har du inte bara pizzor att välja på utan kan även beställa dagens färska pasta. Pizzorna är indelade i olika kategorier. Den klassiska sektionen med välkända namn som Margeritha och Marinara. I kategorin “Pizze Rosse”, pizzor med den typiska tomatsåsen, kan du bland annat välja på en pizza med bresaola, det typiska lufttorkade köttet, eller på en pizza som bär restaurangens namn “Dirty Dough”.

Bland “Pizze Bianchi” som är pizzor utan tomatsås och som trendat de senaste åren både i Italien och ute i vida världen, hittar man en variant med pancetta och en pizza med det pastaklingande namnet “Carbonara”. 

Dirty Dough en meny för finsmakare 

Men Dirty Dough har mer än så på menyn. Man erbjuder även tre helt vegetariska alternativ.

Fokus här ligger bland annat på pizzor med mix av olika ostar, vilket vi vet är en av italienarnas starka sidor. Du kan även få vegetarisk pizza med grillad aubergine och jungfruolja.

Den kanske mest spännande kategorin sparar vi till sist – “Pizze Speciali”. Här finns en variant med parmaskinka och fikonmarmelad som känns riktigt spännande. En annan läckerbit serveras med tryffelsalami. Slutligen har vi en pizza med det förpliktigande namnet Gamberi, och mycket riktigt, du får den med scampi. Som avrundning hittar du fyra klassiska italienska desserter att välja på.

Dirty Dough känns som ett ställe som verkligen ger valuta för pengarna. Det framgår inte av hemsidan om man erbjuder take away, men däremot att det finns en filial av Dirty Dough i Stockholm.

Lindholmen – Göteborgs nya puls?

Lindholmskvarteren som vuxit upp där Göteborgs slitna hamn och varvkvarter tidigare låg, känns som en spännande och vibrerande nystart för den norra delen av Göteborg. Hisingssidan av Göteborg har de senaste åren mest figurerat i negativa sammanhang.

Media har varit fyllda med artiklar kring de många problemområden som tyvärr vuxit fram på Hisingen till följd av segregation och utanförskap. Lindholmen känns som en vändpunkt för Göteborgs norra delar.  

Dirty Dough som både serverar lunch och middag, har alla möjligheter att bli ett av Lindholmarnas absoluta favoritställen. Att Dirty Dough har fullständiga rättigheter och erbjuder en vinlista som får många krogars att blekna, försämrar inte deras position.

Känslan att Dirty Dough och Lindholmen hör till framtidens Göteborg är stark, och vi ser med spänning fram emot vad mer som kommer att frambringas i denna stadsdel, som precis som så mycket annat i Göteborg följer vissa drag av Englands Liverpool.

Bästa med Dirty Dough:

  • Chark och ostbrickan
  • Vinlistan
  • Deras “pizze speciale”
  • Läget, precis vid vattnet